En kikært er en fanstastisk bælgfrugt, der kan bruges på mange forskellige måder. Den har en historie der går helt tilbage til 3500 f.Kr. og har været brugt især i lægevidenskaben. Størstedelen af kikært import kommer fra Indien eller Tyrkiet, men de mest velkendte kikærter vi har i Danmark er de mere brunlige nødeagtige frugter, som hovedsageligt kommer fra Tyrkiet. Se de forskellige typer nedenfor:

Sorte kikærter Grønne kikærter Brune kikærter

For at klargøre kikærter så de er spiselige, kan man følge nedenstående steps:

  1. Tag de tørrede kikærter ned i en skål med vand, så alle kikærter kan være under vand
  2. Vent i mindst 12 timer
  3. Tøm skål for vand og dræn kikærterne

Hvis du gerne vil spare tid, så kan du koge dem i stedet, og klare det hele på bare 30 min. Kikærterne kan nu spises med det samme, eller tilberedes til gryderetter, salater, supper, hummus eller falafler.

Se alle opskrifter vi har med kikærter her.

Du kan skrive i kommentarfeltet hvordan du bruger dine kikærter til?

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer til denne post endnu

Du skal være logget ind for at kunne kommenterer eller bedømme.