Glutenfri Angel Food Cake

Share:
Angel food cake, eller englekage, er en slags svamp kage lavet med æggehvider, mel og sukker
Diæt Flexitar , Lacto-ovo Vegetar , Pescetar , Pollotar , Vegetar
Allergi: ingen allergier
Tid Præp: 25 min. Tilberedningstid: min. Klar tid: 185 min.
Servinger 10 personer
Tags ingen tags

Ingredienser:

Servinger:

Instruktioner:

  • 1.

    Forvarm ovnen til 350 grader. Med en fin sigte sigtes sammen mel, majsstivelse og 3/4 kop sukker fire gange i en lille skål. Sæt til side.

  • 2.

    I skålen af en stående mixer, visp æggehvider og varmt vand med mellemhastighed, indtil skummet. Tilsæt salt, fløde af tartar og vanille; slå indtil bløde toppe dannes, ca. 3 minutter. Forøg hastigheden til mellemhøj og drys i resterende 1/2 kops sukker, 1 spsk ad gangen. Beat til stiv, men ikke tør.

  • 3.

    I seks tilsætninger siver tørre ingredienser over meringue, foldes ind hurtigt men forsigtigt. Hæld batter i en ungreased 10-tommers rørplade med aftagelig bund. Kør en kniv gennem batteren for at frigive luftbobler. Glat top med en offset spatel. Bages indtil gyldenbrun og fjedrende til berøring, 40 til 45 minutter. Inverter pan på benene og lad afkøle helt, ca. 1 1/2 time. Kør forsigtigt en langforskudt spatel eller kniv rundt om den indvendige og ydre omkreds af gryden for at løsne. Arranger kage på en plade bunden opad. Brug en serrated kniv til at skære kage. Serveres med bær og flødeskum. Opbevar kage ved stuetemperatur op til 2 dage i en lufttæt beholder eller indpakket i plastik.

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer til denne post endnu

Du skal være logget ind for at kunne kommenterer eller bedømme.